korfbol savez srbije
Ministarstvo omladine i sporta

IKF Evropsko prvenstvo 2018

IKF European Korfball Championship 2018.

Od 13. do 21. oktobra 2018. godine održano je Evropsko korfbol prvenstvo - IKF European Korfball Championship 2018. u Holandiji u 4 grupe u gradovima  Drachten, Gorredijk, Heerenveen i Leeuwarden.
Objavljeno: ponedeljak, 22. oktobar, 2018.
Naša reprezentacija u sastavu Milena Ignjatijević, Mirjana Milivojević, Ana Pejica, Marina Kovijanić, Vanja Todorović, Aleksa Buha, Velibor Solujić, Aleksandar Stojić, Petar Perković i Danilo Nikolić vođeni trenerima Duškom Planićem i Markom Jokićem igrala je u grupi sa reprezentacijama Mađarske, Velsa i Škotske.

Prema realnim očekivanjima i razlike u kvalitetu i iskustvu ekipa, prva utakmica je završena rezulatom 25:8 za Mađarsku. Naredna utakmica sa Velsom je donela razočaranje gde je meč završen ubedljivim rezultatom 15:7 za Vels. Poslednja utakmica u grupi sa Škotskom je pokazala blagi napredak u igri ali je rezultat na kraju meča bio 24:18 za protivnički tim.

Nastavak takmičenja je bio ukrštanje sa grupom u kojoj su nastupali Slovačka, Francuska i Irska. Ovaj deo šampionata u kome su se navedene reprezentacije borile za pozicije od devetog do petnaestog mesta ali takođe su davale šansu da se plasmanom do pozicije 14 kvalifikuju za naredno EP.

I ovaj deo turnira doneo je razočaranje mada je ekipa odigrala kvalitetnije i borbenije ali na žalost to nije bilo dovoljno. Rezultati: Slovačka - Srbija 22:19, Srbija - Francuska 13:16 i Škotska - Srbija 22:21.