korfbol savez srbije
Ministarstvo omladine i sporta

Sajam sporta 2015

U Beogradu je od 27. do 29. novembra održan Sajam sporta - "Susret šampiona" na kome je učešće uzeo i Korfbol savez Srbije.

Korfbol savez Srbije na Sajmu sporta u Beogradu

Objavljeno: utorak, 01. decembar, 2015.
U Beogradu je održan Sajam sporta pod nazivom „Susret šampiona“. Tokom tri dana manifestacije na kojoj je bilo prisutno preko 90 nacionalnih granskih sportskih saveza, preko 30 opština i teritorijalnih saveza, Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije i Sportski savez Srbije u svom punom kapacitetu.

Sajmu su prisustvovali i brojni vrhunski sportisti, treneri i ostali sportski radnici koji su osvajali medalje na najvažnijim svetskim i evropskim takmičenjima.

Sve štandove nacionalnih granskih sportskih saveza tokom poslednjeg dana sajma obišli su ministar Vanja Udovičić, državni sekretar Predrag Peruničić i pomoćnik ministra Uroš Zeković sa s vojim saradnicima. Tom prilikom bili su u poseti i štandu Korfbol saveza Srbije gde su bili dočekani od funkcionera saveza i sportista. Korfbol savez Srbije imao je u nedelju i prezentaciju svog sporta u okviru poligona namenjenih za  tu namenu. Reprezentativci Korfbol saveza su posetiocima prikazali osnove korfbola i tom prilikom su privukli pažnju brojnih gledalaca kojima naš sport još nije dovoljno poznat. Kao i uvek do sada i ovog puta najveću pažnju je privukla ćinjenica da je korfbol jedini timski ekipni sport u čijoj ekipi nastupaju žene i muškarci, da zbog svojih pravila spada među najbezbednije sportove a ima sve elemente ozbiljnih sportova - trčanje, skakanje, bacanje i hvatanje lopte, brze promene ritma i pravca kretanja, što ga sa druge strane čini u velikoj meri zahtevnim, tj. zahteva dobru fizičku  pripremu.

Sajam je ove godine, prema još nezvaničnim ocenama, nadmašio prethodni, kako po broju posetilaca tako i po brojnim sadržajima koji su pruženi ljubiteljima sporta kako bi na najbolji način upoznali sport u celini u Republici Srbiji. Ipak, naš je utisak da je najveća vrednost Sajma sporta veliki broj dece i omladine koji su mogli da probaju mnoge sportske discipline, da se druže sa svojim sportskim idolima i da izaberu jedan od sportova kojim će se u budućnosti i sami baviti.
Galerija fotografija