korfbol savez srbije
Ministarstvo omladine i sporta

Promocija KORFBOL-a u Zrenjaninu

Zrenjanin 5. oktobar 2012

U saradnji sa Korfbol savezom Srbije u petak 5. oktobra održana je veoma uspešna promocija korfbola u osnovnoj školi „Dositej Obradović“ i „Zrenjaninskoj gimnaziji“.
Učestvovalo je šest osnovnih škola grada („Vuk Karaždić“, „Đura Jakšić“, „2. oktobar“, „Dositej Obradović“, „Petar Petrović Njegoš“, Specijalne škole „9. maj“ i „Dr Jovan Cvijić“) a domaćin je bila OŠ „Dositej Obradović“. Dok je drugi deo promo aktivnosti održan u srednjoj skoli „Zrenjaninska gimnazija“
Samoj promociji prisustvovalo je preko 200 dece osnovnoškolskog uzrasta i oko 150 dece srednješkolskog uzrasta.
Upriličeno je i gostovanje na lokalnom radiju „Radio Zrenjanin“ i RTV SANTOS - učstvovali su predsednik i sekretar Korf saveza Srbije Duško Babović i Slobodan Hranisavljević, selektor Korf reprezentacije Srbije Duško Planić, direktor OŠ „Dositej Obradović Saša Samolovac i učenice osmog razreda škole.
Pored upoznavanja mladih zrenjaninaca sa pravilima i aktivnog učešća učenika, primetno interesovanje izrazili su i direktori Snežana Oluški - Spec. škola „9 maj“, Saša Samolovac - OŠ „Dositej Obradović“, Vesna Mađarov - OŠ „Đura Jakšić“ kao i profesori fizičke kultute iz ostalih osnovnih škola grada Zrenjanina. Takođe su i zrenjaninski srednjoškolci aktivno učestvovali zajedno sa profesorima Gordanom Gigić i Slavkom Đurinom, dok je  direktor Zrenjaninske gimnazije Milan Radaković podržao akciju i dalji razvoj KORFBOL-a u Zrenjaninu. Te se moze reći da je postignut načelan dogovor oko osnivanja sekcija KORFBOL-a u pomenutim školama i dalju popularizaciju i razvoj u Srednjobanatskom okrugu.
Objavljeno: ponedeljak, 08 oktobar 2012
Saša Samolovac - direktor OŠ Dositej Obradović 
Saša Samolovac - OŠ Dositej Obradović
i ja igram korfbol
Promo "I ja igram korfbol" - Zrenjanin 2012
Galerije fotografija
promo galerija oš dositej obradović
promo galerija zrenjaninska gimnazija